Verwenden Sie den Code CHANGE20 für 20% Rabatt auf Ihre erste Bestellung von Hundefutter. Klicken Sie hier.

Verwenden Sie den Code CAT50 für 50% Rabatt auf Ihre erste Bestellung von 1,5 kg Katzenfutter. Klicken Sie hier.

Inleiding

Bij Pets & Planet BV (gekend onder de handelsnaam “Imby Pet food”, in dit document zullen we enkel verwijzen naar “wij”, “ons of onze” en “Pets & Planet BV”) vinden we het belangrijk om zorgvulding en transparant met jouw gegevens om te gaan. In dit document zal je ons Privacy Beleid kunnen terugvinden, waarbij we verduidelijking geven welke van jouw persoonlijke gegevens we opslaan en voor welke doeleinden deze door ons gebruikt worden. In het Cookie Beleid kan je vervolgens terugvinden welke cookies Pets & Planet BV plaatst en wat dit juist inhoudt.

Ons Privacy en Cookie Beleid is van toepassing op alle gegevens die wij van onze (potentiële) klanten, oud-klanten en bezoekers van onze website en app verzamelen, opslaan of op andere wijze gebruiken.

Gegevens waarmee we je identificeren of gegevens die bij jou horen, zoals je naam, e-mailadres of telefoonnummer worden persoonsgegevens genoemd. Het verzamelen, opslaan en gebruiken van persoonsgegevens wordt ook wel het verwerken van jouw persoonsgegevens genoemd.

Heb je na het lezen nog vragen over het gebruik van jouw persoonsgegevens door Pets & Planet BV? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice of stuur een mailtje naar [email protected].

Privacybeleid

Verwerken van jouw persoonsgegevens:

Pets & Planet BV verwerkt onder andere jouw persoonsgegevens zodra je klant wordt of bij een eenmalige bestelling (zoals een proefbox of een eerste zak die je online besteld). Ook wanneer je e-mails van ons ontvangt, deelneemt aan een prijsvraag of meedoet aan een enquête verwerken wij de persoonsgegevens die je deelt of die wij verzamelen. Op het moment dat je ons een vraag stelt, informeert naar onze activiteiten of op andere wijze met ons in contact treedt kunnen wij ook jouw persoonsgegevens verwerken.

Pets & Planet BV verwerkt zowel de persoonsgegevens die je met ons deelt als de persoonsgegevens die we verzamelen bij gebruik van onze website. Pets & Planet BV verwerkt enkel jouw persoonsgegevens op het moment dat hier een doel en een wettelijke grondslag voor is, oftewel als we een goede reden hebben om je persoonsgegevens te verwerken. In de meeste gevallen verwerken we persoonsgegevens met jouw toestemming, om uitvoering te geven aan je bestelling bij Pets & Planet BV, om aan een wettelijke verplichting te voldoen of omdat dit in ons belang is.

Wij verwerken je persoonsgegevens op de volgende momenten:

1. Aanmaken van een Pets & Planet BV Account

Wanneer je een account aanmaakt bij Imby / Pets & Planet BV, vragen wij om een aantal persoonsgegevens waardoor je in het vervolg sneller en gemakkelijker bestellingen kunt plaatsen en om aanvullende diensten te leveren. Ook slaan we jouw persoonsgegevens op, zoals je gebruikersnaam en je wachtwoord voor je account. Dit garandeert dat jij de enige bent die jouw account kan zien of wijzigen, zonder toegang van derden. Voor het aanmaken van een account vragen we je om jouw persoonlijke e-mailadres met ons te delen en om een wachtwoord aan te maken. Bij het aanmaken van het account en in de instellingen van je account kun je aanvinken of je marketing communicatie van ons wilt ontvangen.

2. Verwerking van jouw bestelling bij Pets & Planet BV

Pets & Planet BV verwerkt persoonsgegevens om je lidmaatschap te beheren, jouw bestelling volgens overeenkomst uit te voeren en om jouw bestelling op je thuisadres te bezorgen.

Lidmaatschap beheren

Nadat je een account hebt aangemaakt kunnen wij je lidmaatschap beheren.

Uitvoering en bezorging van jouw bestelling

Als je klant wordt bij Pets & Planet BV of een eenmalig proefpakket bestelt, verzamelen wij je naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer, betaalgegevens en overige informatie die nodig is om jouw bestelling te bezorgen. Er kan soms ook gevraagd worden naar de informatie over het aantal huisdieren dat je hebt en welke rassen. Daarnaast verzamelen we gegevens met betrekking tot eerdere bestellingen en je voorkeuren. Voorafgaand aan de bezorging verwerken we jouw persoonsgegevens voor het samenstellen van jouw proefpakket of bestelling en om deze naar het correcte afleveradres te verzenden.

Daarnaast vragen we om jouw telefoonnummer zodat we je kunnen bereiken als dit nodig is, bijvoorbeeld bij de bezorging. We gebruiken jouw e-mailadres om je op de hoogte te houden van belangrijke informatie over de bezorging, de inhoud en de betaling van jouw bestelling. Bij het aanmaken van het account en in de instellingen van je account kun je aangeven of je marketing van ons wilt ontvangen.

Om een bestelling te plaatsen bij Pets & Planet BV dien je 18 jaar of ouder te zijn. Wij verzamelen daarom geen persoonsgegevens van minderjarigen.

Mogelijke SMS voorafgaand aan de bezorging

Bij de levering van je bestelling is het mogelijk dat onze logistieke partner jouw een SMS stuurt om te informeren over het tijdstip van de levering. Afmelden voor de SMS kan je doen door contact op te nemen met de logistieke provider die de levering verzorgt.

Betaling van je bestelling

We verwerken jouw betaalgegevens via onze payment service provider Mollie. De payment service provider is tevens verantwoordelijk voor een zorgvuldige verwerking van jouw persoonsgegevens in dit verband. Wanneer je betaling is mislukt, indien een betaalkaart bijna zal verlopen of bij andere transactionele zaken, is het mogelijk dat we jou een email (of SMS) sturen om je te herinneren aan de (voltooiing of annulering van de) betaling.

3. E-mailmarketing

Jouw e-mailadres wordt ook verwerkt om je op de hoogte te kunnen houden van onze dienstverlening en activiteiten, bijvoorbeeld omdat je hebt aangegeven dat je e-mails van ons wilt ontvangen. Wij houden ook bij of je onze e-mails, zoals de nieuwsbrief, opent en waar je op klikt.

E-mails kunnen bestaan uit: nieuwsbrief, leuke weetjes, enquêtes en/of beoordelingen, speciale aanbiedingen of nieuwe producten van Pets & Planet BV.

Pets & Planet BV verstuurt je e-mails wanneer je:

(1) zelf hebt aangegeven e-mails van ons te willen ontvangen; of

(2) een bestelling hebt gedaan via Pets & Planet.

Als je onze e-mails niet meer wilt ontvangen, dan kan je te allen tijde je uitschrijven of je voorkeuren wijzigingen. Dit kan via de link onderaan de e-mails of via onze klantenservice. Je kunt je ook uitschrijven via de instellingen in je account.

4. Overige marketingactiviteiten

Post / Direct Mail

Pets & Planet BV voorziet de mogelijkheid om je via de post te informeren over onze acties. We kunnen je naam en adres, gedurende twee jaar na ontvangst van je laatste bestelling gebruiken voor soortgelijke aanbiedingen.

Indien je niet langer post wilt ontvangen van Pets & Planet BV kan je contact opnemen met onze klantenservice of je uitschrijven op de wijze vermeldt op het poststuk. Indien je hebt aangegeven niet langer post te willen ontvangen, dan verwerken wij dit en benaderen wij je niet meer op het door jou opgegeven adres met post.

Door-to-door marketing

Het kan zijn dat we bij je aan de deur langskomen om je te informeren over onze activiteiten. Mocht je dit niet willen, dan kan je dit direct aangeven aan de sales agent of door contact op te nemen met onze klantenservice.

Telemarketing

Pets & Planet BV kan telemarketing inzetten om jouw extra informatie te vragen omtrent bepaalde beslissingen. Indien je bijvoorbeeld besluit om een abonnement stop te zetten, zouden we jou kunnen bellen om even te horen waarom je deze beslissing hebt genomen. We kunnen onder andere het bij ons bekende telefoonnummer gedurende twee jaar na ontvangst van je laatste bestelling gebruiken voor gelijksoortige aanbiedingen.

Daarnaast kan Pets & Planet BV telemarketing inzetten om nieuwe klanten te bereiken. We doen dit alleen indien je reeds eerdere interessen in onze producten hebt laten blijken, door bijvoorbeeld een proefpakket aan te schaffen.

Wil je geen telemarketing activiteiten ontvangen, dan kan je altijd aangegeven dat je niet gebeld wilt worden. Dit kan door contact op te nemen met onze klantenservice of door dit tijdens of na het gesprek aan te geven. Als je hebt aangegeven niet meer gebeld te willen worden, dan verwerken wij dit en benaderen wij je niet meer op het door jou opgegeven telefoonnummer met telemarketing.

Vragen over het gebruik van telemarketing door Pets & Planet BV kan je richten aan [email protected].

SMS

Het is mogelijk dat je marketing ontvangt per SMS. We kunnen je naam en telefoonnummer, gedurende twee jaar na ontvangst van je laatste bestelling gebruiken voor soortgelijke aanbiedingen.

Je kan je te allen tijde uitschrijven voor het ontvangen van marketing per SMS. Het is mogelijk dat je nog wel een SMS ontvangt met informatie over de levering van je bestelling (meer over het ontvangen van een bezorg SMS onder 2. Verwerking van jouw bestelling bij Pets & Planet BV). Je kan je ook uitschrijven voor beide SMS-kanalen.

Social Media

Pets & Planet BV is actief op verschillende social media-kanalen, onder andere op Facebook, Pinterest, Instagram, LinkedIn en TikTok.

Om ervoor te zorgen dat we onze klanten alleen relevante advertenties tonen, gebruiken we onder andere Facebook Custom Audiences (lijst methode). Hiervoor verzenden we gepseudonimiseerde e-mailadressen naar Facebook. De e-mailadressen worden voor verzending door middel van encryptie versleuteld, d.w.z. dat een hash-waarde wordt gevormd uit de e-mailadressen (een combinatie van verschillende letters en cijfers). Facebook kan deze hash-waarde vergelijken met bijbehorende hash-waarden van e-mailadressen van Facebookgebruikers. Op deze manier is het mogelijk om te bepalen welke klanten ook Facebookgebruikers zijn en om gerichte reclame aan hen te tonen op Facebook. Wij baseren ons hierbij op ons gerechtvaardigd belang. Je hebt te allen tijde het recht om hiertegen bezwaar te maken. Meer informatie over Facebook Custom Audiences is te vinden op https://www.facebook.com/legal/terms/customaudience. Eventuele vragen of verzoeken kan je richten aan [email protected]


Het kan zijn dat je advertenties ziet van Pets & Planet BV omdat je cookies hebt geaccepteerd. Zie ons Cookie statement voor meer informatie over waarom je bepaalde advertenties op social media van Pets & Planet BV te zien krijgt.

Refer-a-Friend

Indien je klant bent van Pets & Planet BV, kan je jouw vrienden uitnodigen om ook een flexibel lidmaatschap aan te gaan bij Pets & Planet BV. Hiermee kan je namelijk zowel aan je vriend, als aan jezelf een korting schenken. Het is van belang dat jouw vrienden daadwerkelijk bericht van ons willen ontvangen. Gebruik onze ‘refer-a-friend’ functie alleen als je voorafgaand overtuigd bent dat je vrienden interesse hebben in Pets & Planet BV. Je kan er ook voor kiezen om enkel de actiecode met je vrienden te delen zodat zij zelf kunnen kiezen of zij berichten van ons willen ontvangen.

5. Gebruik van de Pets & Planet website (Imby pet food website)

Pets & Planet BV kan persoonsgegevens verwerken over het gebruik van onze website. Het gaat hierbij om gegevens over de door jou gebruikte apparatuur, zoals het door jou gebruikte IP-adres, de versie van het besturingssysteem dat je gebruikt, instellingen van het apparaat dat je gebruikt, alsmede gegevens over het daadwerkelijke gebruik van onze website(s), zoals het tijdstip waarop je ons bezoekt en de onderwerpen die je bekijkt. Aan de hand van de inzichten die we uit het gebruik en bezoek van onze websites krijgen en met behulp van vragen en meldingen bij de klantenservice, beoordelen, analyseren en verbeteren wij onze dienstverlening.

Daarnaast plaatsen wij cookies als je onze website bezoekt. Meer informatie hierover kan je terugvinden in ons Cookie Beleid.

6. Contact met Pets & Planet BV via onze klantenservice

We houden bij wanneer en waarover we contact met je hebben gehad, bijvoorbeeld wanneer je een vraag stelt aan onze klantenservice via [email protected] of telefonisch. We slaan je persoonsgegevens op om klachten en terugvorderingen te verwerken. In sommige gevallen is het mogelijk dat we genoodzaakt zijn om je account tijdelijk of blijvend te blokkeren, dit kan in ons belang zijn bijvoorbeeld in het geval van misbruik, wanbetaling of fraude.

7. Contact met Pets & Planet BV via Whatsapp

Om bepaalde zaken of vragen snel op te klaren, kan het zijn dat wij gebruik maken van Whatsapp. Als je gebruik maakt van WhatsApp, zien we je gebruikersnaam en telefoonnummer en bewaren we de inhoud van de gesprekken om je in de toekomst beter van dienst te kunnen zijn en om onze eigen informatievoorziening te verbeteren. Wij zullen de persoonlijke Whatsapp data niet voor commerciele doeleinden gebruiken.

Pets & Planet BV is niet verantwoordelijk voor gegevens die door WhatsApp zelf worden verwerkt. Voor het gebruik van WhatsApp ben je akkoord gegaan met de voorwaarden van WhatsApp: https://www.whatsapp.com/legal/?l=nl#terms-of-service.

8. Enquêtes, promoties en feedback vragen

Het kan in ons belang zijn om jouw persoonsgegevens te gebruiken om de beoordelingen die je geeft op de website of de app te verwerken en nader onderzoek te doen om jouw ervaring te kunnen verbeteren. Indien je een beoordeling achterlaat of ons feedback geeft, kan het in ons belang zijn om hierover contact met je op te nemen. Indien je dit soort berichten niet langer wilt ontvangen, kan je dit direct aangeven of door contact op te nemen met onze klantenservice.

In sommige gevallen combineren we persoonsgegevens met informatie afkomstig uit externe bronnen (zoals demografische en geografische segmenten). Ook verwerken we je persoonsgegevens indien je meedoet aan een enquête of een feedback vragenlijst.

9. Profilering

We maken gebruik van de mogelijkheid van geautomatiseerde besluitvorming (zogenoemde profiling) om je gerichte advertenties en aanbiedingen te bieden die voor jou interessant en op maat gemaakt zijn. Voor dit doel worden bepaalde gegevens, zoals het aantal bestellingen automatisch verwerkt.

10. Overig

We verwerken je persoonsgegevens om te voldoen aan wet- en regelgeving. Om te voldoen aan de wet moeten wij mogelijk jouw persoonsgegevens bekendmaken aan overheidsinstellingen of toezichthoudende autoriteiten. Ook voor fiscale doeleinden, zijn we verplicht bepaalde persoonsgegevens te verwerken.

Gerechtvaardigde belangen

Voor zover het in ons belang is om jouw persoonsgegevens te verwerken doen wij dit enkel indien dit noodzakelijk is en voor zover ons belang niet zwaarder weegt dan jouw rechten en vrijheden. In alle gevallen nemen wij redelijke stappen om te voorkomen dat jouw privacy onnodig wordt geschaad.

Doorgifte van persoonsgegevens

Doorgifte aan verwerkers

Om je de diensten te verlenen zoals omschreven in dit Privacy Beleid kan het nodig zijn dat Pets & Planet BV jouw persoonsgegevens deelt met derden, zogenoemde verwerkers, zoals voor de levering van jouw bestellingen. Tevens kan het voor onze marketingactiviteiten nodig zijn dat wij samenwerken met partijen die een bepaalde dienst kunnen leveren, zoals bij het verzenden van onze e-mails of gerichte online marketingcampagnes.


We kiezen onze partners zorgvuldig en in alle gevallen zorgen wij ervoor dat deze partijen voldoende waarborgen bieden op het gebied van privacybescherming en beveiliging.

Doorgifte aan anderen

Ook is het mogelijk dat wij op grond van de wet jouw gegevens moeten delen met toezichthouders, (fiscale) autoriteiten, opsporingsinstanties of andere overheidsinstellingen.


Voor zover derde partijen gevestigd zijn buiten de EU/ EER geven we jouw persoonsgegevens enkel door indien adequate maatregelen hiervoor zijn getroffen waardoor jouw persoonsgegevens op vergelijkbare wijze beveiligd zijn zoals vereist in de EU/ EER.

Jouw rechten

Inzicht in- en overdracht van je persoonsgegevens

Je kunt te allen tijde inzicht krijgen in jouw gegevens die door Pets & Planet BV worden verwerkt en je gegevens desgewenst rectificeren of aanvullen. Ook kan je inzicht in je contact-, adres en betaalgegevens krijgen. Daarnaast kan je ons verzoeken om je gegevens aan je te versturen zodat je ze kan overdragen (recht op dataportabiliteit). Ook heb je het recht om ons te vragen de verwerking van je gegevens te beperken.


Bezwaar tegen de verwerking van je persoonsgegevens

Ook kan je bezwaar maken tegen het ontvangen van gerichte informatie over onze dienstverlening of marketingactiviteiten die we je toesturen. Als je ons vraagt of wij je niet meer willen benaderen via één van onze marketingkanalen (lees meer hierover onder 3. E-mailmarketing en onder 4. Overige marketingactiviteiten), moeten we je naam en andere relevante gegevens behouden om je van onze toekomstige marketing uit te kunnen sluiten.

Wissen van je persoonsgegevens

Je kan ons ook vragen om jouw persoonsgegevens uit onze database te wissen. Daarnaast kan je ons vragen of wij (tijdelijk) minder persoonsgegevens van je verwerken.


In sommige gevallen zijn wij verplicht om bepaalde persoonsgegevens te bewaren, bijvoorbeeld in het geval dat je een bestelling bij ons hebt geplaatst en wij een fiscale bewaarplicht hebben.

Toestemming intrekken

Je kunt tevens te allen tijde de door jou gegeven toestemming aan Pets & Planet BV voor een bepaalde verwerking (bijvoorbeeld voor onze e-mailmarketing) weer intrekken.

Gebruik maken van je rechten

Indien je van één van deze mogelijkheden gebruik wilt maken, kan je contact opnemen met onze klantenservice, bijvoorbeeld door een e-mail te sturen naar [email protected].


Pets & Planet BV is verplicht je identiteit te verifiëren voordat wij over kunnen gaan tot het wissen van jouw persoonsgegevens in onze administratie. Om aan je verzoek te kunnen voldoen vragen wij je om enkele persoonsgegevens. Deze persoonsgegevens gebruiken we enkel voor dit doel.

Hoe beveiligt Pets & Planet BV jouw gegevens?

Pets & Planet BV heeft maatregelen getroffen om de vertrouwelijkheid en veiligheid van jouw persoonsgegevens te waarborgen. Wij werken met beveiligde servers en hanteren daarnaast een intern wachtwoord en anti-virus/hack beleid om ervoor te zorgen dat persoonlijke gegevens zorgvuldig bewaard worden.

Hoe lang bewaren we jouw persoonsgegevens?

Jouw persoonsgegevens bewaren we zolang als dit nodig is voor de beschreven doeleinden, of voor zover dit noodzakelijk is om aan wettelijke verplichtingen te voldoen en om (commerciële) geschillen te beslechten. Voor fiscale doeleinden zijn wij verplicht bepaalde persoonsgegevens gedurende zeven jaar te bewaren. Gegevens kunnen tevens geanonimiseerd langer worden bewaard ten behoeve van statistische doeleinden.

Cookiebeleid

Verwerken van jouw persoonsgegevens:

De website van Pets & Planet BV maakt gebruikt van cookies. Cookies zijn kleine bestanden die worden aangeboden op de website van Pets & Planet BV.

Cookies hebben onder andere als voordeel dat je niet steeds dezelfde informatie opnieuw hoeft in te vullen en ze helpen ons om het gebruik van onze websites inzichtelijk maken. Dit helpt ons met het verbeteren van onze websites.


Met cookies kan Pets & Planet BV informatie verzamelen of opslaan over het websitebezoek en over (het apparaat van) de gebruiker. Daarnaast kan Pets & Planet BV dankzij cookies haar websites persoonlijker en gebruiksvriendelijker maken. Wij plaatsen ook cookies om jou relevante advertenties op andere websites te laten tonen en zodat je onze content via social media kunt delen.

In dit Cookie Beleid lees je welke cookies wij plaatsen, met welk doel wij cookies plaatsen en hoe je cookies kunt verwijderen. Pets & Planet streeft er naar het Cookie Beleid zo up-to-date mogelijk te houden en zal het regelmatig herzien.

Wij streven ernaar dit overzicht regelmatig te updaten.

Heb je afloop van het lezen nog vragen? Dan kan je contact opnemen met onze klantenservice of een mailtje sturen naar [email protected].

Contactgegevens

Pets & Planet BV is gevestigd aan de Goedehoopstraat 10, bus 402, 2000 Antwerpen met kantoor aan de Sint-Pietersvliet 7, 2000 Antwerpen. Pets & Planet BV is verantwoordelijk voor de verwerking van jouw persoonsgegevens zoals beschreven in dit Privacy- en Cookiestatement.


Heb je vragen, opmerkingen of klachten over dit Privacy- en Cookiestatement of het gebruik van jouw persoonsgegevens in het algemeen, dan horen wij dit graag. Je kan jouw vraag, opmerking of klacht richten aan onze Functionaris Gegevensbescherming via [email protected] of via de contactmogelijkheden op de website.


Tevens kan je een klacht over de verwerking van jouw persoonsgegevens door Pets & Planet BV doorgeven aan de Autoriteit Persoonsgegevens.